XEERO - sihat semulajadi, manis tanpa kalori

Xeero adalah pemanis stevia yang digunakan untuk menggantikan gula dalam minuman dan makanan. Ia tidak mengandungi kalori dan tidak mendatangkan mudarat kepada penggunanya terutama mereka yang mengidap kencing manis.

Tidak seperti pemanis stevia yang lain, Xeero turut mengandungi kromium dan biotin. Kajian saintifik mendapati kombinasi kromium dan biotin mampu membantu mengawal paras glukos dalam darah. Tak hairanlah kenapa Xeero ni boleh membantu pesakit kencing manis kembali merasai makanan dan minuman yang manis.

Kita biasa mendengar kata-kata ‘punca segala penyakit adalah daripada makanan’. Pepatah Inggeris juga ada menyebut – “you are what you eat”. Ia menggambarkan pengaruh makanan dan corak pemakanan dalam menentukan tahap kesihatan kita.

Tidak dapat tidak, kita masih perlu makan dan minum untuk meneruskan kehidupan dan akan terus memerlukan sumber-sumber tenaga seperti daripada air, mineral dan gula untuk terus hidup. 

Gula adalah satu sumber tenaga yang amat diperlukan oleh badan kita. Bagaimanapun, penggunaannya tanpa kawalan boleh menyebabkan penyakit seperti diabetes dan obesiti. Bagi mereka yang paras gula masih berada pada paras normal, kawalan terhadap pengambilan gula masih perlu dibuat, terutamanya apabila umur kita semakin meningkat, apatah lagi jika anda adalah seorang pesakit diabetes. 

Atas keprihatinan inilah, maka Eskayvie memperkenalkan Xeero (dahulunya dikenali sebagai Stevax) untuk membantu penggunanya kembali merasai nikmat memakan dan minum sesuatu yang manis, tanpa perlu risau terhadap risiko penyakit berkaitan. 

Kelebihan XEERO berbanding pemanis stevia yang lain

 •  Satu-satunya pemanis stevia yang mengandungi Vitamin B7 (biotin) dan kromium
 • 100% ekstrak daun stevia asli
 • Mengandungi kepekatan ekstrak stevia yang tinggi
 • Mudah larut dalam air – sesuai untuk minuman dan juga masakan
 • Tidak mengandungi kalori dan karbohidrat 
 • Sesuai bagi mengawal gula dalam darah
 • Sesuai untuk mereka yang ingin mengawal berat badan
 • Tidak mempunyai ‘aftertaste’ – rasa kelat/ pelik selepas mengambilnya
 • Botol yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana
 • Sesuai untuk semua peringkat umur

Testimoni Pengguna Xeero

Teh hijau dengan Xeero

Stim ikan siakap dengan Xeero

Laksam dengan Xeero

Lemonade Xeero untuk diet

Ini hanya beberapa feedback daripada puluhan feedback pengguna Xeero yang sempat kami screenshot.

Salah satu punca utama sesiapa yg pernah gunakan stevia tak lagi menggunakannya adalah disebabkan aftertaste (kelat, payau) drp stevia yang digunakan. TETAPI tidak bagi Xeero. Lihatlah feedback yg kami terima.

Untuk anda yg sdg berusaha turunkan berat badan, sugar craving is real.  Sebab itu Xeero berguna membantu pd ‘saat-saat sukar’ tersebut dgn beri peluang anda release drp sugar craving tanpa menaikkan berat anda kembali.

FAQ

Most frequent questions and answers

Stevax adalah nama lama sebelum ditukar kepada Xeero. Tidak ada perbezaan dari segi bahan dan khasiatnya. Perbezaan cuma pada packaging sahaja.

Xeero diperbuat daripada campuran air osmosis berbalik (RO), ekstrak daun stevia asli, biotin dan kromium.

Kebanyakan pemanis stevia di luar sana dibuat daripada campuran ekstrak stevia dan air kosong atau air suling. Selain daripada sekadar nak wujudkan rasa manis, pemanis stevia tersebut tak ada bahan seperti BIOTIN dan KROMIUM yang boleh membantu mengawal paras gula dalam darah. Hati-hati juga dengan pemanis stevia yang bukan asli kerana ia boleh menaikkan gula anda.  Tahap kemanisan juga mungkin berbeza – mungkin lagi banyak anda perlu ‘consume’ untuk dapatkan tahap kemanisan yang diinginkan. Ini amat merbahaya jika ekstrak stevia yang digunakan bukannya daripada daun stevia asli.

Di Eskayvie, kami sentiasa memastikan produk yang dihasilkan telah diuji oleh pakar. Selain piawaian yang menepati standard, keberkesanan produk juga amat kami utamakan.

Isipadu Xeero ialah 10ml.

Pada tahap kemanisan lebih kurang 300 kali ganda daripada gula putih biasa, Xeero boleh digunakan sehingga 120 hidangan atau lebih, bergantung pada tahap kemanisan yang diperlukan. Secara purata, sebotol Xeero boleh bertahan 1.5 bulan bagi seorang individu yang kerap minum minuman manis.

Semua produk keluaran Eskayvie termasuk Xeero adalah dijamin halal.

Xeero tidak mempunyai sijil KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) kerana ia tidak memerlukannya. Ia adalah termasuk dalam senarai yang dikategorikan sebagai minuman dan bukannya produk kesihatan atau supplement sepertimana produk Eskayvie yang lain seperti Phytax, Reverse dan Redianze.

Harga pasaran bagi sebotol Xeero ialah RM60 (belum masuk pos). 

Untuk mendapatkan harga yang lebih rendah, anda digalakkan untuk membeli pek beli 2 percuma 1 iaitu pada harga RM120 (belum termasuk pos).

Harga pos kami adalah standard RM10 (Semenanjung) dan RM15 (Sabah, Sarawak).

Anda boleh dapatkan harga pos yang lebih rendah dengan menjadi ahli Eskayvie Nexus dan membuat pembelian melalui portal individu Eskayvie Nexus yang akan anda terima sebaik mendaftar. Pembelian melalui Eskayvie Nexus juga kadang kala melayakkan anda mendapat free gift.

Untuk pembelian melalui web ini, anda perlu membuat pembayaran terus menggunakan online transfer – sama ada secara tunai atau kad kredit.

Jika nak COD., sila daftar dan buat pembelian dan pilih opsyen COD melalui sistem Eskayvie Nexus. (COD adalah hanya bagi pembelian di Semenanjung Malaysia saja)

Jus pencair lemak lemak - minuman istimewa Dr Syid Ayob Mustafa Al-Qudri (founder & CEO Eskayvie)

- anda harus cuba jus ini bila dah dapatkan Xeero. Mudah & ringkas tetapi lazat dan berkhasiat-

Jangan risikokan kesihatan anda, bertukarlah sekarang kepada Xeero. Manis spt biasa, hidup sihat bahagia.

Ingat kata pepatah "health is wealth"- kesihatan adalah kekayaan...

Dapatkan XEERO anda sekarang

Harga sebotol – RM60

Harga pek beli 2 PERCUMA 1  – RM120

Harga pos – RM10 (Sem), RM15 (Sabah, Sarawak)

Scan QR code atau klik pada kod untuk buat pembelian 1 botol Xeero (Semenanjung)

(bayaran melalui Toyyibpay)

Scan QR code atau klik pada kod untuk buat pembelian pek ‘beli 2 PERCUMA 1’ (Semenanjung)

(bayaran melalui Toyyibpay)

Scan QR code atau klik pada kod untuk buat pembelian 1 botol Xeero (Sabah,Sarawak)

(bayaran melalui Toyyibpay)

Scan QR code atau klik pada kod untuk buat pembelian pek ‘beli 2 PERCUMA 1’ (Sabah,Sarawak)

(bayaran melalui Toyyibpay)

Opppss…sebelum anda klik butang belian dan pembayaran di atas, anda perlu baca ini terlebih dahulu….sebab saya rasa anda wajar tahu apa itu Eskayvie Nexus.

Bermula pada 1 September 2020, Eskayvie telah melancarkan sistem online bagi perniagaannya yang bukan sahaja membolehkan pengguna produk Eskayvie membuat pembelian secara online melalui portal web individu yang akan diberikan, malahan pengguna produk Eskayvie juga berpeluang menjana pendapatan pasif dengan berkongsi manfaat produk kepada pembeli lain seperti kaum keluarga, rakan-rakan dan kenalan anda. Sistem online ini dinamakan sebagai Eskayvie Nexus.

Jika anda merasakan anda adalah seorang yang memiliki salah satu daripada ciri-ciri di bawah, anda wajar mendaftar sebagai ahli Eskayvie Nexus sebelum membuat sebarang pembelian :

 1. Anda berminat untuk membuat bisnes online.
 2. Anda tak pernah cuba bisnes online, kerana tak tahu apa nak jual.
 3. Anda tak pandai menjual tapi teringin memiliki bisnes sendiri.
 4. Anda tak berminat dengan bisnes yang wajibkan anda merekrut orang lain (ala-MLM) atau perlu kekalkan jumlah belian wajib setiap bulan.
 5. Anda pernah mencuba produk Eskayvie dan berminat untuk berkongsi manfaatnya dengan orang lain yang memerlukan.
 6. Anda ingin buat belian barangan Eskayvie secara COD (untuk pengguna di Sem Malaysia saja).
 7. Anda ingin mempunyai pendapatan pasif (passive income).

Sekiranya anda memiliki ciri-ciri di atas, kami amat menggalakkan anda untuk mendaftar sebagai ahli Eskayvie Nexus. Anda juga boleh mendaftar sekiranya belum bersedia untuk membuat sebarang pembelian. Sila klik butang di bawah jika anda ingin mendaftar sebagai ahli Eskayvie Nexus.